Fatima

Fatima var profeten Muhammeds femte og yngste datter. Ifølge en tradisjon er Fatima den eneste av Muhammeds barn som fikk egne barn. Hun blir ansett for å ha vært gudfryktig og ydmyk og regnes som syndfri. Fatima er ett forbilde for mange muslimer, særlig kvinner. Hun omtales som "den strålende Fatima" og "legemliggjørelsen av alt det guddommelige i den kvinnelige natur, det edleste ideal som den menneskelige tanke har oppnådd".
For meg representerer Fatimas hånd kjærlighet, styrke og respekt..

StineVelkommen inn:)

Velkommen inn:)

mandag 16. april 2012

My moroccan delight

Jeg kjøpte ett par rammer i Marrakech for ett par år siden og har endelig fått somlet meg til å male den første og sette inn glass. Jeg ELSKER formen på den, den ser ut som en typisk marokkansk dør, skikkelig 1001-natt:) Jeg er fremdeles litt usikker på hvor jeg skal ha det og prøver meg frem. Jeg synes den er veldig fin bak mitt marokkanske mosaikk bord og liker at gjenskinnet fra tapeten på motsatt vegg gir kul effekt i speilet. Jeg skal uansett få hengt det høyere på veggen slik at hele den fantastiske rammen kommer til sin rett. Hva synes du?

I bought a couple of frames in Marrakech a couple of years ago and have finally found the time to paint and put a mirror in the first one. I LOVE the shape of it, very moroccan and "1001-night":) I still haven`t decided exactly where to put it but I think it looks great behind my moroccan mosaic table. It`s also quite nice to see the wallpaper on the opposite wall reflect in the mirror. I will put the mirror higher on the wall though so I get to see the whole frame as it is truly beautiful. What do you think?

Hello Morocco:)
                                                                         Before
                                                             The mirror, it`s approx 1,80m high
After
                                                    
                                                    
This moroccan table was the first moroccan interior piece I bought in 1996 while living in France:)
Moroccan style+bling bling= MY STYLE :)

3 kommentarer:

 1. Er vel ikke overraskende at jeg liker, liker, liker -les: ELSKER, det!
  Neste tur er jeg SÅ med på!
  :-)

  SvarSlett
 2. Gud bedre... misunnelig!!!!! ;) Hvordan i all verden fikk du det med deg? Jeg er så "dum" jeg at jeg bare står og klør meg i hodet når jeg vil ha større ting hjem. Var enklere da jeg pleide å reise med Air France. Da fikk vi jo til og med mini- salongen med oss hjem en gang. :)

  Tror jeg må leie container en gang! Spare! Hehe

  Klem

  SvarSlett
 3. Hehe, det var ikke bare bare men jeg kjøper alltid først og tenker "det ordner seg", og det gjør jo det, på sett og vis. Jeg pleier å sende med flyet som ekstra baggasje men dette var såpass stort at jeg sendte det faktisk fra posten på Jema El Fnaa:) Det morsomme var at det var helligdag når vi skulle hjem og posten var stengt, hehe, men det satt en stakkar der inne tilfeldigvis, som tilslutt åpnet for meg og sendte det mot litt "driks":) Glasset har jeg satt i her hjemme, tar aldri sjansen på å sende speil...

  SvarSlett