Fatima

Fatima var profeten Muhammeds femte og yngste datter. Ifølge en tradisjon er Fatima den eneste av Muhammeds barn som fikk egne barn. Hun blir ansett for å ha vært gudfryktig og ydmyk og regnes som syndfri. Fatima er ett forbilde for mange muslimer, særlig kvinner. Hun omtales som "den strålende Fatima" og "legemliggjørelsen av alt det guddommelige i den kvinnelige natur, det edleste ideal som den menneskelige tanke har oppnådd".
For meg representerer Fatimas hånd kjærlighet, styrke og respekt..

StineVelkommen inn:)

Velkommen inn:)

torsdag 10. februar 2011

Belysning

Belysning er ett tema til frustrasjon og glede. Sålenge man ikke er interiør designer er det ikke lett å planlegge dette. Det er noe av det viktigste og første man bør tenke på, men problemet er å ha ideer og å klare å se for seg hvordan rommet blir møblert. For meg som ikke er glad i spotter og elsker marokkanske lamper er belysningen hos oss blitt ett mareritt. Jeg prøver så godt jeg kan men det er jaggu ikke lett! Synes det er veldig fint med "skjult" belysning, samtidig som jeg er redd det ikke gir nok lys. Så hos oss har vi prøvd oss med en miks, så gjenstår det å se hvordan det blir tilslutt (jeg krysser fingrene..;) Her er noen eksempler på "skjult" belysning som er veldig lekkert


bilde "stjålet" fra: hotelsdesign.blogspot.com5 kommentarer:

 1. Hei!Jeg er belysningsplanlegger også, og det finnes mange typer belysning som ikke ødelegger for mye for fine, dekorative lamper.
  Er veldig glad i lave, innebygde vegglamper, som kaster et fint lys mot gulvet. Downlights kan plasseres meget diskret, f.eks over en dør, eller mot et maleri etc, for å skape gode kontraster. De trenger ikke å pepres i hele taket, som jeg skjønner hvorfor du ikke vil ha.For en rimlig løsning på skjult lys, så er det tøft å gjemme en uplight gulvlampe som er helt lav, ved siden av sofa o.l, bak en tøff, stor potte. det gir dramatikk i rommet.
  For nok leselys i sofakroken, kan man jo bare ha en enkel, sort gulvspot.
  Husk å ha noe almennlys for rengjøring osv.
  Lykke til!
  Har et par websider å anbefale om du trenger:)

  SvarSlett
 2. Nydelig skjult belysning!
  Angående gulvene; har dere sjekket om det kan legges i 2. etasje uten forsterkning?? Slo meg plutselig :) Men vakkert er det!
  Vi ses på søndag!
  Klem
  Lise

  SvarSlett
 3. Concept: Tusen takk for mange gode ideer, send meg gjerne en mail med web adr: steenstine@hotmail.com
  Noe er kanskje for sent da vi har lukket veggene men gulv er ikke lagt så det burde gå ann å legge inn noe der? Vi har gått for en blanding av skjult lys, spotter som punktbelysning (peis) og spotter i kanal på kjøkkenet. Da kan vi også ha noen kule lamper. Blir spennende å se om det gir nok lys..

  Lise: Vi har allerede forsterket endel og må uansett ha avretningsmasse så det blir ingen tyngde utover det som er planlagt så det burde gå bra;)

  SvarSlett
 4. Hi,
  I recognize some photos taken from my blog, here the 2nd pics...with the signing of my photos(I'm the only one to sign my pics like that!) ...thanks to mention where you took them! :-)

  http://hotelsdesign.blogspot.com

  PS: your blog is very pleasant, je le trouve très sympa :-)

  SvarSlett
 5. Merci, c`est gentil:) Je viens de le coriger, puis je m`excuse de vous avoir oublie!
  Bonne journee

  SvarSlett