Fatima

Fatima var profeten Muhammeds femte og yngste datter. Ifølge en tradisjon er Fatima den eneste av Muhammeds barn som fikk egne barn. Hun blir ansett for å ha vært gudfryktig og ydmyk og regnes som syndfri. Fatima er ett forbilde for mange muslimer, særlig kvinner. Hun omtales som "den strålende Fatima" og "legemliggjørelsen av alt det guddommelige i den kvinnelige natur, det edleste ideal som den menneskelige tanke har oppnådd".
For meg representerer Fatimas hånd kjærlighet, styrke og respekt..

StineVelkommen inn:)

Velkommen inn:)

mandag 28. februar 2011

Back to Norway

En annen interiør designer jeg er rimelig svak for er norske Annemone Wille Våge.
Hun har designet restaurant Eik, hytta til Petter Stordalen etc etc. Hun er veldig flink til å tenke "unorsk" og er ikke redd for å prøve forskjellige materialer og stiler. Så takk for deeeeeeeet Annemone:)

Another norwegian interior designer that I really like is Annemone Wille Våge.
She`s the designer of restaurant Eik in Oslo and has also designed many of the houses of norwegian celebrities. Her style is not typical norwegian, and she is  good at mixing different materials and styles.


I simply LOVE the picture and the sequined cushions


Nice!!

All the pictures are from "restaurant Eik" in Oslo

5 kommentarer:

 1. Åh der var det skikkelig lekkert. Likte både fargene og de vakre dameøynene. Stilig. Hadde likt å spist en bedre middag der.

  Tusen takk for kommentaren på koppene mine ;)

  Ha en flott dag ;)

  SvarSlett
 2. Ja den restauranten er fantastisk interiørmessig hvertfall, ikke spist der jeg heller;)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for det!

  Jeg har malt veggen først, og så lasert med gull. Tok med meg lysestaken som er med på bildet (står oppe på peisen) til malerforetning og sa jeg ville ha grunnfargen på den. Gull og sølv- lasur produseres egentlig ikke lenger, men de hadde noen få igjen i butikken. Jeg laserte forresten med gull- lasuren slik den var, uten at butikken tok ytterligere pigmenter i, da jeg og han i butikken synes den hadde rett glans uten. Størk lasuren ut over hele veggen, med gammel t- skjorte. Og gnikket og korrigerte til jeg ble fornøyd.

  Grunnfargen jeg har brukt er grå- beige. Og resultatet ble ganske stilig ja. :) Fargen ser ut til å variere mellom sølv, gull, beige og grå, alt etter lyset. Så veggen lever liksom. :)

  Kan finne frem fargekoden til deg siden, men om du får tak i gull- lasur...?
  Alt skal jo være supermatt nå, så mot normalt- mennesker, som vil ha glans og glitter, kan slite litt. ;)

  Klem

  SvarSlett
 4. Ok, takk skal du ha:) Men malte du ikke lasuren med pensel?? Bare gned du den inn i t skjorten og påførte på veggen? Jeg fant forresten ÅRHUNDRETS kuleste maling i Amsterdam, den er med metallisk base, og man får den i de nydeligste farger, alt fra gull til brun, lilla etc. Trodde kanskje jeg skulle få kjøpt den her også men neida:( Så er superskuffa, men har hvertfall nok til ett par vegger, blir spennende:)

  Klem

  SvarSlett
 5. intriguing design! I like that style mix and the lighting. lovely greetings from Bulgaria

  http://design-elements-blog.com/

  SvarSlett