Fatima

Fatima var profeten Muhammeds femte og yngste datter. Ifølge en tradisjon er Fatima den eneste av Muhammeds barn som fikk egne barn. Hun blir ansett for å ha vært gudfryktig og ydmyk og regnes som syndfri. Fatima er ett forbilde for mange muslimer, særlig kvinner. Hun omtales som "den strålende Fatima" og "legemliggjørelsen av alt det guddommelige i den kvinnelige natur, det edleste ideal som den menneskelige tanke har oppnådd".
For meg representerer Fatimas hånd kjærlighet, styrke og respekt..

StineVelkommen inn:)

Velkommen inn:)

onsdag 16. februar 2011

Marrakech baby:)

Når vinteren og kulda kommer til Norge lengter jeg mange steder, men mest av alt til Marrakech. Jeg ELSKER den byen og anser Marokko som mitt "tredje "hjemland:) Selvom jeg har vært der ett ukjent antall ganger blir jeg aldri lei den byen. Den har absolutt alt! Den er eksotisk samtidig som den er moderne, den er veldig chic, den er gammeldags samtidig som den har de mest eksklusive og trendy utestedene og restaurantene, den har Afrikas største marked, nydelige spa og hammamer, deilig mat, og ikke minst FANTASTISK bra shopping, og spesielt interiørting!! Om man er ute etter luksus, eventyr eller opplevelser, er Marrakech stedet å reise til.
Det kan være vanskelig å finne alle dens skatter. Selv var jeg der 2 ganger før jeg oppdaget hvor fantastisk byen egentlig er, det hjelper å kjenne noen lokale. Det finnes også utallige aktiviteter i nærheten, alt fra ørkenturer, turer til Atlas fjellet (hvor man også kan stå på ski), turer til andre byer hvor man kan surfe, kite eller bare nyte havet. I det heletatt, MANGE muligheter! Så om du planlegger en tur men ikke helt vet hvor du skal bo, hva du skal gjøre etc, så send meg en mail! Jeg kan også evnt booke turen for deg og sette opp ett bra program, jeg har allerede arrangert flere gruppeturer dit:) Det finnes noe for enhver smak i Marrakech, og jeg gleder meg allerede til neste tur, som dessverre ikke blir før i september. Imellomtiden nyter jeg disse bildene og drømmer..3 kommentarer:

 1. Herlige bilder! :)

  Her er Marokkoferien bestilt. Tre uker i juni og to uker i august. :) Siste turen midt i ramadan. Men har vært der under ramadan før også, så jeg regner med å få mat på dagtid. ;)

  Klem

  SvarSlett
 2. Såpass ja, så deilig! Hvor ligger huset deres? Ramadan er kanskje ikke beste perioden men var der engang midt i perioden jeg også og jeg spiste som bare det jeg;)

  SvarSlett
 3. I Casablanca og i El Jadida. Er også så heldig at "onkel" og "tante" bor i gamlebyen i Marrakech (med ellers bare franskmenn, amerikanere og tyskere rundt seg etterhvert), så det blir nok noen dager der også. :) Ingen riad dessverre, men et tradisjonelt tre- etasjes hus. Veldig synd, for har snakket om å overta det etterhvert, men hadde fristet mye mer med en riad! ;)

  Klem

  SvarSlett