Fatima

Fatima var profeten Muhammeds femte og yngste datter. Ifølge en tradisjon er Fatima den eneste av Muhammeds barn som fikk egne barn. Hun blir ansett for å ha vært gudfryktig og ydmyk og regnes som syndfri. Fatima er ett forbilde for mange muslimer, særlig kvinner. Hun omtales som "den strålende Fatima" og "legemliggjørelsen av alt det guddommelige i den kvinnelige natur, det edleste ideal som den menneskelige tanke har oppnådd".
For meg representerer Fatimas hånd kjærlighet, styrke og respekt..

StineVelkommen inn:)

Velkommen inn:)

lørdag 27. november 2010

Tadelakt!

Jeg trodde at dagens ønske faktisk skulle la seg realisere en stund.. Det er nemlig kun ett "firma" i Norge som driver med tadelakt så vidt jeg vet, og disse skulle få gå amok på badet mitt. Men nå har jeg mine tvil etter at de gjorde en MEGET slett jobb med fliser, faktisk så ille at alt måtte tas ned og gjøres på nytt. Det passet meg meget dårlig for nå kan jeg jo ikke stole på at de gjør en god jobb med tadelakt heller:( Jeg MÅ ha tadelakt på badet, har ønsket meg det i så mange år nå, så håper å finne en annen løsning.
Tadelakt er en gammel, marokkansk murpuss. Det ser ut som betong, men er silkemykt å ta på og har en nydelig glans. Jeg ser for meg tadelakt i dyp, mørk lilla på badet, sammen med mosaikk fliser i dusj sonen. Så da er det bare å lete videre etter "den rette mannen"..
4 kommentarer:

 1. Tadelakt er helt nydelig! Synd det er så vanskelig å finne noen som kan gjøre det...Lykke til!

  SvarSlett
 2. Kan jeg få spørre hvilket firma du brukte til fliser (og tadelakt) på badet? Vi har nemlig vært i kontakt med to firma som driver med tadelakt. I likhet med deg har vi vært veldig uheldige... Vi har brukt Winking designteknikk og nå må vi trolig rive alt og bygge på nytt...

  SvarSlett
 3. Disse driver også med kursing og gjør jobben: http://tadelaktnorge.no/. Kanskje det beste er å gjøre det selv? Var det de som gjorde dårlig jobb med fliser? Har veldig lyst på tadelakt selv..

  SvarSlett
 4. Tadelaktnorge mener jeg har peiling. Var hvertfall der jeg var for å kjøpe ting til tadelakten og få noen tips. Vet de også holder kurs selv. Utfordringen er å finne fine farger, synes de som selges hos forhandlerne er kjedelige så jeg blandet selv. Det var veldig vanskelig å finne riktig farge og mye jobb så anbefales ikke... Lykke til:)

  SvarSlett