Fatima

Fatima var profeten Muhammeds femte og yngste datter. Ifølge en tradisjon er Fatima den eneste av Muhammeds barn som fikk egne barn. Hun blir ansett for å ha vært gudfryktig og ydmyk og regnes som syndfri. Fatima er ett forbilde for mange muslimer, særlig kvinner. Hun omtales som "den strålende Fatima" og "legemliggjørelsen av alt det guddommelige i den kvinnelige natur, det edleste ideal som den menneskelige tanke har oppnådd".
For meg representerer Fatimas hånd kjærlighet, styrke og respekt..

StineVelkommen inn:)

Velkommen inn:)

onsdag 28. september 2011

What to do!!???

Jeg leter etter noe jeg kan ha foran vinduet i tv stuen. Man kan se rett in der og det er ikke veldig behagelig om kvelden. Sofaen står foran vinduet så lange gardiner er utelukket. Korte gardiner synes jeg er harry, lift gardiner kjedelig, persienner upersonlig.. Ja, da har vi det gående.. Så jeg har tenkt og tenkt og kommet frem til 3 alternativer: Paljett forheng i gull, skjermbrett eller få lagd noe marokkansk skjerming i tre. Hva synes DU??

I`m looking for a window treatment for the "tv room". At night time you can stand just outside the window and see everything and it`s quite scary actually.. The coach is in front of the window so long curtains will not work. Short curtains in not very classy, roman blinds is too old fashion and regular blinds are boring... You may see why this is not very easy for me;) So after lots of thinking, I`m down to 3 alternatives: Gold colored sequin curtain, a room divider in dark tree or a handmade moroccan window treatment. What do YOU think??

Here is the window in question...

I could DIE for these sequin curtains but they are from Brazil!!:( 
(Picture from the amazing shop Bohemia)

Room dividers.. Have to be a bit handy to make this work..

Different moroccan window treatments...


Could be cool with something like this for the window maybe..?

7 kommentarer:

 1. Hvor stort er vinduet? Ser for meg ut til at det er 120 x 120... og da har jeg et forslag. Du vet den utskjærte frisen du har på badet, og som de nå selger på Bohus. Den er såvidt jeg vet 100 x 100 cm. Så om du kjøper en slik og lager 10 cm lister rundt har du jo nesten et marokkansk vindu. :)

  Jeg vurderer også å få laget marokkanse "gitter" hos meg, men jeg har utfordringen at jeg har to ulike vinduer der, og dessuten en "fjøl" midt på det ene. Den vil jo synes gjennom det ene gitteret, og jeg tror det vil se rart ut. :(

  Klem

  SvarSlett
 2. Fantastiske bilder med enda mer fabelaktige vinduer. Håper det ordner seg for deg...den tempeltavlen tror jeg hører til SIGNATURE COLLECTION by Halvor Bakke (Homsepatruljen) for Bohus. Tror de skal ha den på alle Bohus, men det kan være meg som blander sammen Skeidar og Bohus. Så den ihvertfall i en av disse katalogene som kom for noen dager siden. Lykke til!

  SvarSlett
 3. Takk for tips, og dere må være tankelesere for jeg var på Bohus å så på den tidligere idag:) Mulig det blir den er bare litt skeptisk til å kutte den i 2 da jeg vil ha muligheten for å åpne vinduet...

  SvarSlett
 4. Da får du ha vinkler på ene siden da, og slå hele til siden når du åpner. Det har du jo veggplass til. :)

  SvarSlett
 5. I can't wait to see what will you get for that window :)

  SvarSlett
 6. Jeg ville uten tvil ha valgt en snasen romdeler, som enkelt kan flyttes til siden og som i seg selv vil dekorere både vegg og vindu.

  Gleder meg til å se hva du går for. Ellers må du ta deg en tur til Bekkestua snart ;-) Lunsj?

  SvarSlett